Marc Mulders

Twee jaar geleden schreef ik ook over Marc Mulders: Marc Mulders (1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Hij is vooral bekend van zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Hij vervaardigde o.a. glas-in-lood-ramen voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en voor de Sint Jan in Den Bosch. Zijn werk is opgenomen in collecties van vele Nederlandse musea.

Nu heb ik een tentoonstelling bezocht die hij heef samengesteld. Werk van kunstenaars die hij bewondert heeft hij gecombineerd met eigen werk. De werken zijn onder de titel ‘Vensters’ te zien in het Amersfoortse museum KAdE, sinds kort gevestigd aan Eemplein 77, in het nieuwe Eemhuis. De tentoonstelling loopt nog tot 1 september.
Marc Mulders vindt dat kunst ook toegepast kan worden, en dat gebruiksvoorwerpen kunst kunnen zijn. Een voorbeeld daarvan is het prachtige pand dat dit jaar opgeleverd is. In het Eemhuis zijn behalve het museum ook nog een archief, een kunstacademie en de bibliotheek gevestigd. Alleen voor het gebouw zou je de tentoonstelling gaan bezoeken. En neem dan ook meteen een kijkje in de bibliotheek.

Ik pakte in de centrale hal van het museum een appeltje van een glazen schaal van Marc Mulders. Het klokhuis moest in de prullenbak van Piet Hein Eek. Aan de wand hingen kleurrijke glasobjecten van Marc Mulders, en op de muur waren potloodtekeningen van hem te zien. De heeft de kunstenaar in iedere ruimte van de tentoonstelling aangebracht, en die worden in september weer overgeschilderd!

Marc Mulders

In het boekje bij de tentoonstelling citeert Mulders Augustinus: Houd uw oog gericht op wat gij ziet en zoek Degene die gij niet ziet. Geloof in Hem die gij niet ziet, terwijlle van datgene wat gij wel ziet.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Marc Mulders

  1. Pingback: Couzijn van Leeuwen | Katrien Ruitenburg

  2. Pingback: Stuifmeel | Katrien Ruitenburg

  3. Sterre Ruitenburg zegt:

    Fijn dat je zo van de tentoonstelling ‘Vensters’ genoten hebt! En het lijkt me leuk om nog eens samen met jou een kijkje te nemen bij de bibliotheek in het nieuwe Eemhuis…

    Liefs van Sterre

Reacties zijn gesloten.