Tas om (van) te houden; tentoonstelling

Onlangs heb ik een aantal afbeeldingen laten zien waar ik zelf mee aan de slag wilde. De afbeelding met Louis Vuitton-tas van Nadia Plesner is een stellingname. Dit is mijn stellingname-tas.
tas om (van) te houden

Een draagtasje, geknipt uit een simpele witte plastic tas, voorzien van stiksel, hartvormige handgreep en tekst. Ik neem stelling tegen de wegwerpcultuur.

Nog iets: in de Opstandingskerk in Nunspeet wordt op dit moment kunst tentoongesteld, voor het eerst. Het is een mooie verzameling, waar daadwerkelijk mensen op af komen. 

Kunst in de Opstandingskerk

Kunst in de kerk – is dat iets nieuws? Voor de Opstandingskerk in Nunspeet wel! Maar voor veel andere kerkgebouwen niet. Veel mensen bewaren goede herinneringen aan bezoeken aan kerken in het buitenland, waar een bijzondere sfeer heerst, mede door de soms eeuwenoude kunstwerken.

Na een oproep hebben diverse kunstenaars uit Nunspeet tijdelijk hun werk afgestaan, om het te laten zien in de kerk. Wat kunt u verwachten? Allerlei kunstvormen: foto’s, schilderwerk, een quilt met bijbehorend muziekstuk, en glas in lood. Er is een catalogus beschikbaar waarin de kunstenaars hun werk toelichten.

Iedereen is tijdens openingstijden welkom om een kijkje te komen nemen in de zalen van de Opstandingskerk, of u nu iedere zondag de kerk bezoekt of helemaal nooit.

Voor eeuwenoud werk hoeft u niet naar de Opstandingskerk te komen, maar wel voor hedendaagse kunst. De organisatoren zijn onder de indruk van datgene dat geboden wordt. Of dat u net zo aan zal spreken? Kom dat zelf beoordelen. De kerk is open!

  • De tentoonstelling loopt van dinsdag 27 november 2012 tot en met dinsdag 22 januari 2013.
  • Openingstijden: dinsdagmorgen van 10 uur tot 12 uur en op zaterdagmiddag van 2 uur tot half 4.
  • Adres: Opstandingskerk, Feithenhofweg 24, 8071 XB Nunspeet

Onder andere te zien deze quilt van Joke Visch ‘Sei stille dem Herrn’ (materialen:katoen,tule,organza,papier,acrylverf), gebaseerd op het oratorium ”Elias” van  Mendelsohn.
Joke VischIn het oratorium wordt het leven van de profeet Elia bezongen. Voorafgaand aan dit lied zingt de bas”es ist genug”. Elia ziet het niet meer zitten, alle profeten zijn gedood, hij heeft het gevoel dat hij alleen is overgebleven. Dan komt de Engel die hem te eten geeft. Na een lange reis door de woestijn komt Elia aan bij de berg Horeb waar hij God mag ontmoeten, juist in de stilte.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tas om (van) te houden; tentoonstelling

  1. Sterre Ruitenburg zegt:

    Wat een leuke tas is het geworden! Het valt mij op dat steeds meer winkels plastic tasjes weggeven waar ‘Gebruik mij opnieuw’ of iets dergelijks op staat. Bewustwording is de eerste stap…

    Een leuk stukje over de tentoonstelling in de Opstandingskerk!

    Liefs van Sterre

Reacties zijn gesloten.