Alice Liddell: beeldend

Beeldend

Dit is Alice Lidell. Achttien is ze hier, en ze leest een brief. Twaalf jaar eerder vermaakte Charles Lutwidge Dodgson (beter bekend als Lewis Carroll) haar en haar zusjes met prachtige verhalen die als hoofdpersoon Alice hadden. Die verhalen zijn te boek gesteld in Alice in Wonderland.
De foto is gemaakt in 1870, door een vrouw: Julia Margaret Cameron (1815 – 1879). Ze begon te fotograferen toen ze 49 jaar oud was (wat is er toch met die leeftijd …), en zes volwassen kinderen had. Haar dochter gaf haar een camera, ter afleiding in haar eenzaamheid. Julia Margaret Cameron bekwaamde zich in sprekende portretten. Met opzet liet ze gedeelten van de foto vaag, om meer nadruk te leggen op de geportretteerde. Ik kan naar dit portret blijven kijken.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .

2 reacties op Alice Liddell: beeldend

 1. Berty te Flierhaar zegt:

  Wat mooi dat je dit gevonden hebt: nu valt mijn oog en aandacht er ook op! Vaak heb je elkaar nodig om gewezen te worden op wat echt mooi is. Hoe zou het zijn om even in die tijd te stappen en de sfeer op te snuiven waarin ze die brief zit te lezen…?!
  Love,
  Berty

 2. Sterre Ruitenburg zegt:

  Het is inderdaad een prachtig portret. De sfeer van het portret is een beetje dromerig en romantisch, net als de sfeer in ‘Alice in Wonderland’!

  Liefs van Sterre

Reacties zijn gesloten.