Marc Mulders

Opdracht die nog vervuld moest worden: iets zeggen over een bijzonder project van Marc Mulders. Marc Mulders (1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Hij is vooral bekend van zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Hij vervaardigde o.a. glas-in-lood-ramen voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en voor de Sint Jan in Den Bosch. Zijn werk is opgenomen in collecties van vele Nederlandse musea.
Deze informatie neem ik over uit de nieuwsbrief van uitgeverij Boekencentrum.
Half januri is daar namelijk de glossy Apokalyps  verschenen, te koop voor €6,95. De volledige tekst van het Bijbelboek Openbaring (in de ‘Willibrodvertaling’), voorzien van bijzondere natuurfoto’s van de kunstenaar, voor wie de Apokalyps niet het boek van de duisternis en oordeel is – maar een tocht van hoop naar het licht, en naar een nieuwe tijd.

Volgende opdracht: verslag doen van het kunstenaarsafspraakje van vorige week.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .

3 reacties op Marc Mulders

 1. Pingback: Marc Mulders | Katrien Ruitenburg

 2. Sterre Ruitenburg zegt:

  Wat een gaaf en origineel project is dat!
  Ik zou dat tijdschrift best eens in willen zien.

  Liefs van Sterre

 3. Thea Kwant zegt:

  Grappig dat je het over Marc Mulders hebt. Gister spoorde een andere vriendin mij aan om vooral die glossy te kopen, omdat het zulk mooi werk is. In Haren was die gewoon te koop bij de Selexyz boekhandel, Misschien ook bij Osinga?

Reacties zijn gesloten.