ForumC-Kunst

Opdracht  was om iets te zeggen over ForumC-Kunst. Een paar maanden geleden is er een netwerk van christelijke kunstenaars actief geworden.  
Het plan is ontstaan binnen ForumC, een netwerk dat verbndingen legt tussen geloof, wetenschap en samenleving. ForumC is uitgever van het wetenschappelijke tijdschrift Radix, en initiatiefnmer van www.geloofenwetenschap.nl.
De poot ForumC-Kunst heeft naar eigen zeggen drie doelstellingen. In de eerste plaats is dat ontmoeting van christenkunstliefhebbers en -kunstenaars om te kijken naar en te genieten van kunst. Ten tweede bezinning vanuit christelijk perspectief op de betekenis van kunst en cultuur. En in de derde plaats het op de kaart te zetten van kunst in christelijk Nederland.
Kunstenaars kunnen zich aansluiten, en er wordt hulp geboden bij het organiseren van tentoonstellingen. Ook is er een studiekring, de zogenaamde Rookmakerkring, actief.

Een citaat van G. van der Leeuw (Nederlands theolog en poiticus, 1890-1950):
Religie en kunst ontspringen beide aan de diepten des levens.

 
Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .

Een reactie op ForumC-Kunst

  1. Sterre Ruitenburg zegt:

    Wat een gaaf initiatief is dat!
    Goed dat er mensen zijn die de moeite nemen om samen met andere christenen na te denken over mogelijkheden om geloof, wetenschap en samenleving met elkaar te verbinden.

    Liefs van Sterre

Reacties zijn gesloten.