Huize Brabant

Huize Brabant  in Tilburg herbergt tijdelijk een afdeling met allemaal Brabantse ontwerpen. Ik neem van de site de volgende informatie over.

De rijkdom aan Brabantse vormgeving onder één dak

Vanaf 20 oktober 2011 tot en met 12 januari 2012 vindt bij het bkkc de expositie Huize Brabant plaats. Huize Brabant geeft een overzicht van de Brabantse vormgeving, dat wil zeggen vormgeving die in Brabant gemaakt of ontworpen is. Uit meer dan 100 ingezonden en verzamelde ontwerpen worden een eetkamer, woonkamer, keuken en slaapkamer op een glossy manier ingericht.

Van voerkleed tot spiegel, van ketting tot keuken en eettafel tot schoen, aan alles valt te denken. Zelfs het peper- en zoutvaatje zijn van Brabantse origine. In het huis zullen ontwerpen te zien zijn van bekende Brabantse ontwerpers als Floris Hovers, Renate Vos, Maarten Baas, Kiki van Eijk, Roderick Vos, Bas van Raay, Van Eijk en Van der Lubbe en Rob Brandt. Ook Brabantse bedrijven als Aabe, Functionals, Montis en Poelman bv zullen vertegenwoordigd zijn.

In de catalogus (Huize Brabant krant) staan van Rob Brandt zijn keramieken, ingedeukte plastic bekers. Ik beschouw zijn ontwerp als een plaagstootje richting onze weggooicultuur…

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .