Artway

Dit is de foto waar op dit moment de site Artway mee opent. Het kan zo maar weer een andere zijn! Artway is een podium waarop veel prachtig werk wordt gepresenteerd aan de leek met belangstelling voor kunst. Je kunt je abonneren op de wekelijkse beeldmeditaties. Het motto: Opening Eyes, Hearts & Minds.

De mensen achter Artway formuleren  hun doelstelling als volgt (waarbij vooral de laatste zin me aanspreekt):

Laagdrempelig en cultuurbreed
 
Vanuit een christelijke levensvisie stelt ArtWay zich ten doel de wereld van de beeldende kunst te ontsluiten voor de geïnteresseerde leek. Door middel van laagdrempelige informatie geven we mensen een sleutel in handen om de deur naar deze fascinerende maar soms moeilijk toegankelijke wereld te openen.
 
ArtWay hoopt ogen te mogen openen voor de schoonheid en betekenis van kunst, opdat meer mensen mogen genieten van de vele kunst die onze wereld rijk is en als mondige kijkers de geesten mogen onderscheiden. 
 
We willen kunstwerken bedachtzaam tegemoet treden; ze enerzijds niet kennisloos van de hand wijzen maar anderzijds ook niet kritiekloos omarmen. We zullen steeds oog hebben voor zowel de vorm als de inhoud van de besproken werken. Een belangrijk aspect van die inhoud vormt voor ons de geestelijke lading van een werk, of die nu christelijk, boeddhistisch, postmodern of nog anders van karakter is. We gaan in het bijzonder op zoek naar tekenen van leven en stemmen van waarheid, liefde en hoop in de kunst van heden en verleden, al of niet van christelijke hand.
Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .