Kees Thijn

Over ‘verbinden’ gesproken (het thema van de maand mei): de opdracht voor vandaag is om iets te vertellen over Kees Thijn (geboren in 1933), die zorgde voor meer sociale samenhang in de flat waar hij woont door van iedere etage een bewoner te portretteren, en die schilderijen per vier in de hal ten toon te stellen.

Totaal twintig medebewoners van de Rokadeflat in Groningen kwamen aan de beurt. Hierbij twee voorbeelden van die portretten. 

Kees Thijn schildert ook meer symbolisch. Voorjaarspassie is daar een voorbeeld van.

De schilder heeft zijn buren leren kennen, en de bewoners praten onderling ook meer met elkaar. Mooi!

Kees Thijn reageerde op mijn blog, als volgt: Het formaat van alle portretten is 25×35 cm (olieverf op paneel). Ook alle geschilderd in 2010. Op mijn website staan, zoals je al gezien hebt, nog veel meer afbeeldingen van werken. Portretten maken daar een gewaardeerd onderdeel van uit; ook al vanwege de zeer goede gelijkenis. Thans is er de expositie in Pulchri Studio tot 26 mei aanstaande. Daar hangen deels reisindrukken en een aantal symbolisch-surrealistische voorstellingen.

De opdracht voor de volgende keer: een manier bedenken om op hout te borduren – en zo een ongebruikelijke vergbinding van meterialen tot stand te brengen.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kees Thijn

  1. Pingback: Papier maché en vouwen | Katrien Ruitenburg

Reacties zijn gesloten.