Prentenboeken

De opdracht voor nu: vertellen over het kunstenaarsafspraakje van deze week. Ik heb in de bibliotheek prentenboeken zitten lezen en bekijken. In prentenboeken wordt een verbinding gelegd tussen tekst en beeld, tussen schrijver en illustrator. In het geval van Gekke buren van Ingrid en Dieter Schubert is er sprake van een bijzondere samenwerking. Ingrid en Dieter zijn een echtpaar dat samen al veel prentenboeken gemaakt heeft. Wie wat doet aan hun boeken, houden ze geheim.

Nukkige en ijverige Kaat wordt op een ochtend ruw uit haar slaap gewekt. Een enorme kerel is bezig is een huis te bouwen vlak naast het hare. Kaat vindt de nieuwe buurman maar een luiwammes.
Als de gammele hut van buurman Bram tijdens een zware storm de lucht in vliegt, helpt Kaat hem uit de brand. Zijn vriendelijkheid heeft haar toch iets gedaan. Heerlijk om naar de platen te kijken waarop zoveel te zien is. De kleurrijke troep van Bram, en de huiselijke orde van Kaat zie je in kleine dingen terug. Ik kan naar zulke bladzijden blijven kijken!

Opdracht voor de volgende keer: iets vertellen over Kees Thijn die met zijn portretten mensen met elkaar in contact brengt.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .