Uitkijkkonijn

In Nijmegen geweest, en daar de opdracht uitgevoerd: het konijn laten zien dat plaats genomen heeft op een heuveltje in het Valkhofpark. Het is een tijdelijk kunstwerk, gemaakt door Florentijn Hofman (met hulp van vrijwilligers). De gemeente Nijmegen heeft hem de opdracht gegeven. De bedoeling is om met een reeks tijdelijke kunstwerken de discussie over kunst op gang te brengen. Het konijn valt wel op: het is bijna 11 meter hoog, en het staat op een heuveltje aan de oever van de Waal.

  • 12.000 plankjes
  • 36.000 schroeven
  • Er is een trap aan de binnenkant naar uitkijkpunten op twee hoogtes. Je kunt ook door de ogen uitkijken!

De kunstenaar was nog bezig toen ik langskwam, maar inmiddels moet het konijn toegankelijk zijn (op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur; kaartjes te koop in het nabij gelegen museum Het Valkhof).

 Florentijn Hofman zette in 2008 in Beverwijk een spiegelmuur neer van 8 bij 22 meter. Dat is, net als het bouwen van een uitkijkkonijn, een spel dat de kunstenaar speelt met de natuur. Zoiets groots trekt alleen al door het formaat de aandacht. Hij verleent ook een dienst aan de bezoekers van het park door hen in de gelegenheid te stellen vanaf een hoog punt van het uizicht te genieten. Mensen kijken met (en vanuit :-)) andere ogen!

Volgende opdracht: vertellen hoe ik Jan Dibbets nagevolgd heb.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .