Machteld Stilting

Opdracht voor vandaag: verslag doen van een boek dat ik gelezen heb: Maak het! Met je creatieve webshop, van Machteld Stilting.

Een plezier om door te bladeren, vanwege de creatieve vormgeving. Verschillende webshops en het creatieve brein erachter (allemaal vrouwelijk) worden ten tonele gevoerd. De auteur benadrukt dat de vrouwen die ze gesproken heeft, geen tuttige trendvolgers zijn, maar moderne, recalcitrante, anti-mainstream, veelkleurige, happy-hippie Do It Yourself’ers met een open vizier, hang naar duurzaamheid èn handelsgeest. Kijk, daar wil je bij horen!

Binnenshuis actief zijn is haar cultuur vreemd, zo benadrukt een crafty Italiaanse die speciaal vanwege de mogelijkheden op creatief gebied in Nederland is komen wonen. De bloei van de creatieve webshops laat de herontdekking van het ambacht en het handwerk zien. Iets zelf maken is stoer, en zeker niet meer ouderwets. Maar dan wel met een gekke twist en een persoonlijk tintje waardoor de zelfgemaakte producten helemaal van nu zijn!

Volgende opdracht: verslag doen van mijn kunstenaarsafspraakje.

Advertenties

Over katrienruitenburg

Ik ben Katrien Ruitenburg, en ik blog over levenskunst en creativiteit.
Dit bericht werd geplaatst in blogbijdrage. Bookmark de permalink .